Ultra perceptievermogen - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ultra perceptievermogen

Educatie
Innerlijk weten
Ultra perceptievermogen, het zevende zintuig, is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende zintuig dat er bestaat. Dat het bestaat kan niet worden weggewuifd. Dat zou kop in het zand gedrag zijn. Door heel de menselijke geschiedenis heen duiken steeds weer ooggetuigenverklaringen op van dieren die bijvoorbeeld natuurrampen vooraf voelden aankomen en zich daardoor tijdig uit de voeten konden maken of die hun eigenaren middels beeldentaal informatie doorgaven over gebeurtenissen die achteraf werkelijk bleken te hebben plaatsgevonden. 

Verbindend zintuig
Niemand weet waar het ultraperceptievermogen zetelt. Mogelijk bevindt het zich in 'het veld', analoog aan de 'cloud' waarin je je informatie tegenwoordig kunt opslaan. Je kunt het ook een 'verbindend zintuig' noemen, omdat het samenwerkt met de andere zintuigen. Hoe fijner afgestemd, gescherpt en beter ontwikkeld de andere zintuigen, des te sneller de poort naar ultra perceptievermogen zich opent, analoog aan het verhaal over Point Land (0 dimensies), Lineland (1 dimensie), Flatland (2 dimensies), Spaceland (3 dimensies). 
Voor bewoners van het tweedimensionale Flatland is het niet te bevatten dat er hogere, diepere en andere dimensies bestaan... Ook voor ons mensen is het nauwelijks te bevatten dat er wezens zijn die meer en beter kunnen ruiken, trillingen beter kunnen aanvoelen, beter kunnen horen, et cetera... 
En toch zijn ze er, ook onder de mensen... 

Meer willen weten
We kunnen al helemaal niet bevatten dat we die zintuigen zelf ook kunnen ontwikkelen en vinden mensen die dat doen eng. Charlatans zijn het, tovenaars, illusionisten, heksen... En dus blijven we zitten met wagonladingen onverklaarbaarheden die we al eeuwenlang betitelen als 'toeval' en 'wonderen'. Hoe kan een hond die vele kilometers van zijn baasje verwijderd is, er blijk van geven precies te weten wanneer zijn baas het besluit neemt naar huis te gaan? Hoe kan een hond kanker opsporen? Hoe kan een papegaai de gedachten van zijn baasje lezen? Hoe kan een paard een mens spiegelen door de ziekte te ontwikkelen die zijn eigenaar onder de leden heeft? Hoe kan een paard synchroon bewegen met andere paarden en mensen? Gelukkig is het aantal mensen dat meer wil weten groeiende. 
Toeval?
Nog zo’n fenomeen dat we heftig bestuderen: vogels en vissen die zich in zwermen verenigen en dan ineens het aanzien krijgen van een megagroot dier. Het dier dat deze vogels en vissen onafhankelijk van elkaar uitbeelden op deze foto’s uit verschillende internetbronnen lijkt overigens op een dolfijn. Maar dat is natuuuuuurlijk 'toeval', duh!

Synchroon bewegen
Mensen lukt dit synchroon bewegen alleen met hulp van een choreograaf en door er heel lang op te trainen. Breekt er echter paniek uit, zoals enkele jaren geleden tijdens de dodenherdenking op De Dam, dan lopen we als kippen zonder kop door en over elkaar heen. Dieren hoeven er niet op te trainen; het gaat vanzelf. Wij denken dat dit innerlijk weten een fijner zintuig is en hebben paarden ook synchroon zien bewegen. Spontaan, uit zichzelf. Gelukkig hebben we er ook opnamen van kunnen maken, die je hieronder kunt bewonderen. Paardentrainers, met name mensen die zich met vrijheidsdressuur bezighouden, maken er ook gebruik van.
Sheldrake
Een van de pioniers op het gebied van onderzoek naar dit boeiende fenomeen is de Brit Dr. Rupert Sheldrake. Hij bouwt al jarenlang aan een brug die de gapende kloof tussen wetenschap en spiritualiteit moet overbruggen.

Het fenomeen ultraperceptie is al die aandacht meer dan waard, want ook mensen beschikken over dit fijnere zintuig, kunnen het ontwikkelen en er zo de beperkingen van tijd en ruimte en die van de vijf ons bekende zintuigen mee overwinnen. Deze informatie haalt maar zelden de massamedia. Jammer, want hier meer over weten stelt je in staat om verbanden te leggen die je voorheen niet kon leggen, omdat het je aan vitale informatie ontbrak. Leve het internet, waar informatie vrij kan worden gedeeld. 
Esperón
Een andere pionier is Noe Esperón. Deze Mexicaan begon 33 jaar geleden met het 'breintrainen' van kinderen. Dit hield in dat hij kinderen met behulp met eeuwenoude meditatie- en ademhalingstechnieken uit zijn vaderland leert lezen, kijken en tekenen zonder daarbij hun ogen te gebruiken. Geblinddoekt lezen de kinderen moeiteloos teksten en beschrijven afbeeldingen die ze op deze manier waarnemen. Ook kunnen ze moeiteloos voetballen met een blinddoek op, waarbij ze de elkaar gericht de bal toespelen. En o ja, met hun voeten kunnen ze ook lezen en plaatjes kijken.
Uitgangspunt is dat de geest niet zetelt in het brein maar groter en ruimer is dan gedacht. De geest staat alleen in verbinding met het brein, zoals hij ook in verbinding staat met het centrale zenuwstelsel, herinneringen en overtuigingen.

Kinderen in de gelegenheid stellen hun zevende zintuig te ontwikkelen en te gebruiken, leidt tot spectaculaire leerresultaten en schoolprestaties. De kinderen krijgen een beter zelfbeeld en groeien op tot evenwichtigere volwassenen. Ook kinderen met dyslexie en kinderen die snel afgeleid zijn hebben er baat bij. Maar het leren van extra oculaire visie -zoals Esperón het noemt- doet meer. Het leidt bovenal tot een stukje versnelde evolutie van de mensheid, doordat de kinderen meer mentale helderheid verwerven, meer met hun intuïtie in contact staan en erop vertrouwen, enorm groeien in hun creativiteit en ware identiteit en hogere circuits in hun hersenen ontwikkelen.

ICU ACDEMY
Hieronder zie je een documentaire over de ICU Academie, gevestigd in Eneland. Deze academie, opgericht door Nicola Farmer, stelt zich ten doel zoveel mogelijk kinderen Extra Ocular Vision bij te brengen. Het wachten is op de eerste academie van deze soort in Nederland. Wie durft?
Toepassingen
De toepassingsmogelijkheden zijn legio, want wie wil het nu niet? Op afstand weten waar iemand met wie je in verbinding staat zich bevindt. Van je paard door krijgen waar het behoefte aan heeft. En hoe handig is het voor het paard om van jou op te pikken wat je van hem wilt? Het scheelt een hoop geschreeuw, gemep, gesjor aan teugels, het gebruik van sporen en ook paardenlevens, want menig paard belandt bij de slacht vanwege 'gedragsproblemen' die voorvloeien uit onbegrip.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu